Iktató BASIC modul

Az Iktató BASIC modul segítségével a bejövő számlák és egyéb hivatalos levelek rögzítésre kerülhetnek a Navision rendszerben. A rögzítéskor megadható az érkezés ideje, és számos olyan adat, ami a továbbiakban a visszakeresést megkönnyíti. Az iktatáshoz rögzíteni kell az érkezett dokumentum scannelt képét.

Az iktatásra hivatkozni lehet a számla könyvelésekkor, ekkor az iktatásban megadott adatokat nem kell még egyszer a számla rögzítésekkor megadni. A modul tartalmaz engedélyezési – delegálási funkciót, vagyis csak akkor lehet az iktatás alapján a számlát lekönyvelni, ha a megfelelő jogkörrel rendelkezik.

Az iktató kartont meg lehet jelölni érvényesítettként. Az érvényesítéssel az adminisztrátor jelezni tudja, hogy befejezte az adatrögzítést, ezáltal véglegesnek tekinti az iktatott bizonylatot. Az érvényesítés dátumát és időpontját naplózza a program.

– Az iktató kartonok között lehetőség nyílik bizonylat másolásra, amivel lemásolhatóak az adatok egyik iktató kartonról a másikra.

– Az iktató kartont be lehet hivatkozni beszerzési rendelésre és beszerzési számlára, ahová az iktató kartonon megadott adatok bemásolódnak a releváns mezőkbe. Szükség szerint természetesen a Navision beszerzési bizonylat adatai módosíthatók az iktató kartonon megadottakéhoz képest.

– Az iktató könyvek listája jó kiinduló alapot jelenthet annak áttekintésére, hogy minden számla lekönyvelésre került-e, mivel az iktatószám behivatkozásának hatására kitöltődik a könyvelt beszerzési számla mező az iktató kartonon. Ezen kívül van egy „Könyvelve” opció is, amit kézzel lehet állítani bármelyik iktató kartonon (pl. készpénzes számlák nem folyószámlás kezelése esetén).

240 000 Ft +Áfa +éves követési díj 16%.
Melyik verziótól Tábla Form Report Codeunit Dataport XMLport Version Tag
2009 R1 2 3 0 0 0 0 LIIKTB

Érdekel